Goudsmid Lianne

Over Goudsmid Lianne

Lianne is een echte ambachtelijke goudsmid aan de Maas en werkt met veel liefde en passie aan het mooie vak goudsmeden.

Edelsmeedkunst Lianne is in 1972 geboren in Beneden-Leeuwen en van jongs af aan altijd creatief bezig. Vroeger zat Lianne al met een bekleed schuimrubber kussen op de stoep, met zelfgemaakte oorbellen en armbandjes van miyuki kralen en zilverdraad. Later vervaardigde ze ook sieraden van andere materialen en ging draad sculpturen solderen.

Na de middelbare school ging ik zoeken naar een creatieve opleiding en ja vond edelsmeden erg interessant en vond het fantastisch om goudsmid te worden maar ik was nog zo jong om al van thuis weg te gaan, en vader zei zoek maar eens een andere creatieve opleiding, daarom ging ik eerst de opleiding bloemsierkunst volgen dit was korter bij thuis. Mooi deze opleiding gevolgd de hebben maar het goudsmeden bleef in mijn gedachten en kriebelen om dat mooie vak onder de knie te krijgen, na de opleiding bloemsierkunst. Dit deed ik en volgende met veel plezier de vakopleiding tot goudsmid in Schoonhoven volgde hierna de opleiding edelstenen zetten en 3D vormgeving in polyester.

Ik werkte bij een aantal juweliers en heb daar veel werkervaring opgedaan., Mijn hart ligt in het goudsmeden en heb besloten de uitdaging aan te gaan om van mijn passie mijn werk te maken.

Edelsmeedkunst Lianne heeft meer dan 27 jaar ervaring in het smeden en repareren van sieraden en zeg maar gerust ook restaureren van oude sieraden.

jaren ervaring

Sieraden die je ooit gekregen hebt zijn van emotionele waarde, door het dragen slijten deze maar ze kunnen ook verouderd zijn qua model en niet meer helemaal het sieraad zijn zoals je graag wil. Door ernstige slijtage zijn ze soms niet meer draagbaar daar kunnen we dan samen naar kijken wat we hier eventueel aan kunnen restaureren. Soms komen er mensen bij mij en zijn met een oud sieraad bij de juwelier geweest en geven dan aan dat deze niet meer te repareren valt en het beter is een nieuw sieraad uit te zoeken omdat het niet meer rendabel is dit sieraad te repareren en ja ook het kostenplaatje wat hier dan aan vast zit. Ik wil er dan nog eens met een ander oog naar kijken en een offerte maken en wie weet is het je dit dan toch waard jouw sieraad van emotionele waarde te laten restaureren.

Maar ook dat sieraad met herinnering is in een geheel nieuwe stijl te smeden naar je eigen idee, een ontwerp uit jouw persoonlijke verhaal.

Handmade jewelry, your story to tell…

Het kan ook zijn wanneer je sieraad nog goed draagbaar is, een kleine aanpassing qua vormgeving een grote verandering kan zijn en je jouw sieraad met herinnering weer volop met veel plezier gaat dragen!

Kom geheel vrijblijvend naar Edelsmeedkunst Lianne zodat we samen jouw wensen kunnen bespreken.

Met Edelsmeedkunst Lianne wil ik graag mensen blij maken met een mooi sieraad van emotionele betekenis. Voor een leuke dame, heer, kind die graag een mooi sieraad wil van betekenis als herinnering bij zich te dragen met een fijn gevoel. Het kan ook zo zijn dat men een sieraad van betekenis cadeau wil doen omdat iedereen uniek is verdiend men ook een uniek sieraad.

Handmade is happinez!

Wanneer we samen tot een mooi uniek ontwerp komen en dit te smeden naar een passend sieraad voor jouw unieke persoon en of personen wanneer het om meerdere sieraden zouden gaan voor verschillende mensen vind ik fantastisch hieraan mijn steentje bij te mogen dragen. Het maakt me blij wanneer je tevreden bent met een mooi passend sieraad. Vol liefde en passie werk ik aan het super mooie vak goudsmeden.

Een eenvoudig sieraad met een mooi edelsteentje in bijvoorbeeld de kleur van iemands ogen of in de lievelingskleur in een sieraad kan ook al van emotionele betekenis zijn.

Samen met jouw/ jullie in huiselijke kring aan de keukentafel waar het ontwerp gesprek plaats vindt met een lekker drankje een fijn gesprek over je wensen voor het smeden van een persoonlijk uniek sieraad. Waar houdt men van, welke stijl, vormen, gebeurtenissen die terug kunnen komen in een sieraad. Met losse woorden op papier tot mooie sierlijke vormen komen dat is mijn doel in samenspraak met jouw. Ik denk hierover na en ga tekenen om tot een passend ontwerp te komen. Ontwerpen die we later samen bespreken om tot het smeden met veel liefde en passie over te gaan. Edelsmeedkunst Lianne maakt eventueel ook koperen modelletjes zodat je een beter beeld hebt van je nieuwe sieraad. Na het akkoord gaan van de prijsopgave kruip ik in mijn atelier achter de werkbank om jouw/jullie unieke sieraad met veel liefde en passie te gaan smeden.

Edelsmeden is een grote passie van mij waarin mijn creativiteit tot uiting kan komen heerlijk! Prachtig om als Goudsmid een passend sieraad te vervaardigen met hierin een symbolische emotionele waarde of gewoon mooi,.. wat voor die persoon voor wie het unieke ambachtelijke gesmede sieraad belangrijk is.

Een uniek gesmeed sieraad maakt je echt mooier en mag jouw verhaal vertellen omdat jij zo uniek bent!

Voor diegene die naar je sieraad/sieraden kunnen kijken is het mooi van buiten, maar met een goed gevoel voor jezelf van binnen met een mooie herinnering van emotionele betekenis!

Edelsmeedkunst Lianne heeft geen openingstijden en werkt op afspraak, en sta geheel vrijblijvend open voor een gesprek op een voor jouw geschikt moment van de dag, hiervoor kun je contact met mij op nemen.

Reageren
Stuur Lianne een bericht!
Hi,
Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!